Правим бронежилетки за президента на Египет  

13 юни, 2007

Наши бронежилетки ще пазят президента на Египет. Личната охрана на държавния глава ще бъде оборудвана с родното изобретение до края на годината.
Българската фирма "Марс Модулни Системи" спечели търг за доставка на 500 бронежилетки за египетското НСО. Конкуренцията беше жестока, каза за "Стандарт" шефът на фирмата Пламен Ташков. В конкурса участвали най-големите компании на оръжейния пазар. Нашето изобретение преборило фирми от Германия, Южна Африка и Йордания. Жилетките преминали всички изпитания, доказали, че са ефективни дори при 90-градусова температура.
На строгите изпитания присъствали 7 генерали от египетската армия, защото въвеждането на бронежилетки е новост за тях. Изпълнението на поръчката стартира следващата седмица. Родната фирма иска да прави завод за бронежилетки в Египет заедно с местното дружество "Кадер", съобщи още Ташков. Българите ще дадат ноу-хау и оборудването за предприятието. Преговорите за мащабния проект текат от 2 години. Идеята е да се произвеждат големи количества жилетки както за армията, така и за полицията в Египет. Войската на Египет надхвърля 500 хил. души и ще се нуждае от много бронирани жилетки, каза Ташков. От миналата година досега фирмата е доставила около 2500 бронежилетки за Българската армия, в следващите няколко месеца ще достави още 700 за контингентите ни зад граница.

Александра Златинова
standartnews.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.