Руснак гръмна 2-ма с един куршум  

22 юни, 2007

Аркадий уби приятеля си и рани инструктор на стрелбище

ВАРНА. 19-годишен руснак гръмна двама души с един куршум на стрелбище в Аксаково. Загинал е 22-годишният Генадий Турлаков, който е сънародник и приятел на пишман стрелеца Аркадий М. Инцидентът е станал в четвъртък около 19,30 часа, съобщиха вчера от ОДП-Варна.
Генадий и Аркадий решили да изпробват мерника си в стрелбищния комплекс на спортен клуб "Варна 2000", който се намира в двора на СОУ "Климент Охридски" в Аксаково. Младежите дошли в компанията на две момичета. Аркадий гръмнал с револвер "Таурус 375 магнум". Куршумът одраскал инструктора, който стоял наблизо, и после се забил в гърба на Генадий. Момчето паднало, пронизано в сърдечната област. От Спешна помощ на МБАЛ "Света Ана" във Варна изпратили линейка веднага след като получили сигнал за инцидента в 19,55 ч. Още на вратата на болницата обаче младежът издъхнал от раната.
Стрелецът е задържан за 24 часа. Причината за трагедията е неправилно боравене с огнестрелно оръжие. Най-вероятно става дума за убийство по непредпазливост, посочи дежурният прокурор Виолета Радева.
Аркадий, който е постоянно пребиваващ у нас, живеел заедно с родителите си в близкото село Близнаци.
Кръстина Маринова
standartnews.com

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Руснак гръмна 2-ма с един куршум

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.