Танк за Буш  

06 юни, 2007

Това ще е далеч по-малка подигравка от готвено приравняване на деня на национален празник
Истерията около охраната на Джордж Буш и блокирнето на цял град заради един човек е подигравка с България. Ако е толкова важно Буш да е добре опазен, защо просто не закарат един танк на летището, да го качат в него и така да го водят из София? Потенциалните терористи едва ли имат готовност да реагират на танк. Поне в Ирак, където ежедневно воюват с американците, загубите на танкове не са много. Съвременните бронирани машини не се пробиват вече с ръчен гранатомет. А къде в България може да се извади модерно противотанково оръжие, да се монтира и да се произведе изстрел? Това не е Багдад все пак. А ако някой може да го направи, то със сигурност и алтернативният вариант - блокирането на цял град и специалната лимузина на Буш, няма да го спрат.
Миналата година на парада по случай националния празник, показаха специални гумени добавки към веригите, които намаляват шума и предпазват улиците от разораване. Моментът е много подходящ да ги извадят отново и да возят американския президент по напълно нормален маршрут, и без да обявяват посещението му едва ли не за национален празник и неработен ден. Всичко друго е правене на „маймуни”.
Когато у нас дойде Кондолиза Райс, за известно време част от GSM-те в София не работеха. Отказаха част от алармите на колите и хората не можеха да ги подкарат. Имаше и масови главоболия. Ако и сега някой смята да прави подобни подигравки с българския народ, може би трябва да се замисли да отиде да живее в Америка.
Добри Божилов
komentari.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.