Маниаци броят 30 бона за БТР-и  

17 юни, 2007

КАТ не ги пуска по улиците, бойните машини нямат мигачи

СОФИЯ. Два бронетранспортьора са обявени за продажба в интернет сайта www.mobilen.bg наред с автомобили, камиони, автобуси и машини за селското стопанство. БТР-те са на цена 30 хиляди лева без ДДС. Според обявата те са произведени през юни 1973 година и са изминали скромните 15 000 километра. Мощността на военните машини е 180 конски сили и се управляват лесно, твърдят продавачите им. От фирмата, пуснала обявата, обясниха, че БТР-те в зелен военен цвят са закупени от излишъците на армията. В момента се ремонтирали, за да бъдат приведени в движение. След това щели да ги закарат в КАТ за регистрация.
Няма начин военните машини да се движат в София, обясни пред "Стандарт" шефът на КАТ Алекси Стратиев. Причината е, че те нямат мигачи, а фаровете им са нестандартни. Освен това военните машини не отговаряли и на други изисквания за движение на МПС.
БТР-ите са с два бензинови двигателя и развиват 80 км/ч. Могат да се движат и във вода, но само с 9-10 км/ч. В бронетранспортьорите могат да се поберат десетина души, а бронята на машините е 8-10 мм. За тези, които разбират от военна техника, в обявата е посочено още, че моделите на "стоката" - БТР-60ПБ, е модернизираният вариант на БТР-60ПА, серийно производство 1965-1976 г.
Мария МАКСИМОВА
standartnews.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.