Blazer vs Taser  

20 декември, 2008

Ало, гусин подполковник, това блейзърче комай ви е тесничко в кръста...?
Да не би за тейзърче да става въпрос...?
Щото, ако буля Пена от Куртово Конаре не прави разлика между тях, за вас, изпечения български рейнджър е недопустимо.
И тъй като не се съмнявам в компетентността на българския армеец, предполагам пак журналистът от "Труд" Евгени ГЕНОВ не е доразбрал.

...Преди да им възложат да охраняват затворници в база “Кропър”, нашите рейнджъри преминали през петнадесет дневен курс на обучение с щатски инструктори. Янките ги учели как да действат с несмъртоносни оръжия, тъй като с тях трябвало да охраняват центъра за временно задържане. За първи път нашите бойци видели пушка “Шот гън”. Тя изстрелва с въздух под високо налягане гумени сачми, които не убиват, но събарят човека на земята. Другото оръжие е електрически пистолет “Блейзър”. Той гърми от 2-3 м със стрелички, свързани с кабел, по който протича ток. Те парализират нападателя.
Тренировка с плач
При обучението принципът на американците бил войникът да изпита върху себе си въздействието на оръжието, което ще употреби върху друг. Затова нашите ги пръскали с лютив спрей “ОС”, от който неудържимо плачеш. След това всеки български рейнджър получил сертификат, че е бил тестван на подобно изпитание, за да не го пръскат пак, ако отиде отново на такава мисия...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.