Необичайно оръжие: обувкомет  

16 декември, 2008

Обувкомета е ново оръжие - двоен заряд, пряко мерене, лесно скрито носене, може и да не го чистиш редовно, висока скорострелност (ако си ги събул патъците предварително), за дамите са предвидени по малки калибри (номера), след стрелбата не са ти нужни обувки и не е нужно да ходиш - изнасят те едни здрави момчета.

Свирепата битка между политическата класа и свободното журналистическо слово навлезе в нов етап – в кроткия наглед неделен следобед на 14 декември. Конвенционалните оръжия вече са в историята и на дневен ред излезе системата – обувни воини, пряк наследник на звездни войни от епохата на студената война. Иракски журналист замери с обувка президента на САЩ Джордж Буш по време на пресконференция в Багдат. Всъщност не с обувка, а с двете си обувки, защото Мутандар ал Зейди сварил да свали и двете от краката си преди да ги запокити по омразния лидер на свободния свят.

Мутандар е водеща новина на всички световни медии, независимо от факта, че изстреляните от него ракети, с къс и среден обсег на действие, пропуснаха целта. Моментът на атаката е подбран чудесно - точно, когато Буш се изправя, за да се ръкува с иракския премиер Нури ал Малики. Смелият журналист Мутандар, от телевизия „Ал Багдадия”, скача и стреля с обувки, крещейки на арабски „Това е целувка за сбогом, куче”. И тук идва ключовият момент. Американският президент се навежда ловко и двата снаряда профучават покрай главата му, за да се забият в стената до него...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.