Смотаняци (епизод 1773)  

01 юни, 2006

Въоръжен мъж се опита да ограби тото пункт

Крадецът бързо бил заловен, благодарение на двама граждани, които заедно с полицаите преследвали престъпника из града и помогнали за задържането му.
Вчера привечер един мъж влиза в този тото-пункт. Като всеки клиент поискал да попълни фиш. Секунди след това обаче извадил пистолет и го насочил срещу касиерката. Поискал оборота, но жената му отказала. Тогава той влязъл зад гишето и задигнал торба, в която обаче се оказало, че няма пари, а само празни фишове. Без да подозира това, обирджията се измъкнал от последвалата схватка с касиерката и побягнал навън.
Станимир Парашкевов - началник на РПУ-Търговище: “Действията на касиерката са в положителна посока, защото тя е запазила самообладание, да не се стигне до по-тежки крайности при извършване на грабежа”.
Случайни граждани станали свидетели на обира и се втурнали да преследват нападателя. С помощта им, полицай Красимир Пирев и партньорът му успяват да обезвредят крадеца.
Красимир Пирев: “В момента, в който се изравнихме с него и му казахме да легне на земята, същият легна без да оказва съпротива. Оръжието в момента го беше изхвърлил в близост до мястото, където беше задържан”.
Мъжът нападнал тото пункта е от Сливен и досега е осъждан три пъти. Бил е въоръжен с девет милиметров газов пистолет. Оръжието е намерено върху покрива на близка сграда. Срещу нападателят е започнало бързо производство. Двамата полицаи, които са го заловили ще бъдат предложени за награда.
28.05.06
btv.bg


Мъж си простреля средния пръст

61-годишен мъж си простреля средния пръст на лявата ръка, информираха от Областната дирекция "Полиция". Нелепият инцидент станал, докато варненецът си почиствал законно притежавания пистолет у дома. Сигнал за случая е подаден в петък около 16 часа във Второ РПУ. В управлението се обадил лекар от болница "Св. Анна" и съобщил, че в здравното заведение е дошъл мъж с прострелян пръст. Служителите на реда веднага направили проверка по случая. Оръжието е иззето, а на невнимателния варненец е съставен акт. По случая е заведено дознание.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.