Ченгета с качулки и автомати тарашиха морски дискотеки  

23 юни, 2006

Акция на МВР във Варна и Бургас започна с крясъци "На пода всички!"

Летовниците наплашени от проверките на софийски антитерористи

Полицаи с качулки и автомати буквално превзеха миналата нощ откритите плажни заведения и дискотеки на Златни пясъци, Варна и Бургас и шашнаха намиращите се там българи и чужденци. С крясъци за респект "На пода всички!" маскираните нахлули и започнали тараш на посетителите. Всеки от веселящите се трябвало да покаже лична карта, след като бил обискиран за дрога и оръжие.
Влачиха дъщеря ми за косата пред очите ми и така я изведоха от дискотеката, разказа баща, който не иска да бъде цитиран от страх. За пръв път той присъствал на подобна акция и се питаше какъв ли страшен бандит са издирвали ченгетата и защо е трябвало да крещят и дърпат нищо неподозиращи граждани.
Акцията е била разпоредена за всички плажни заведения по Черноморието и курортите. Тя е била проведена от столични спецполицаи, които работят срещу терора, научи "Монитор".
Според наши източници операцията е била по сигнал от чужда служба, но никой официално не потвърди това.
За проверката в кръчмите по крайбрежната алея във Варна е уведомен прокурор във Варненската районна прокуратура. От полицията са му казали за сведение, че ще се проверява, без каквито и да е подробности.
Има такава акция, но не зная нейните параметри, обясни Жени Жейнова от областната дирекция "Полиция". Шефът на областната дирекция "Полиция" Веселин Петров не бе открит за коментар.
Вчера плъзнаха слухове за двама пребити чужденци по време на полицейския екшън. Те били откарани в "Юрохоспитал" във варненския квартал Виница. Не са постъпвали никакви чужденци с поражения от побой, отрекоха слуховете дежурните в болницата.
Илка Катрева
в-к "Монитор"
19 юни 2006г.

ОДП-Варна: Проверката не установи нарушения в действията на варненската полиция при акцията в заведенията

Разпоредената от министъра на вътрешните работи Румен Петков проверка относно нарушения при специализираната полицейска операция на територията на Варна и Бургас, в нощта на 17 срещу 18 юни, е приключила. Това съобщи днес зам.-директорът на Областна дирекция “Полиция”-Варна и началник на РЗ “Полиция” Тодор Иванчев. Не са установени нарушения в действията на варненската полиция, заяви той. Не са постъпвали жалби от граждани срещу действията на полицията, каза и военният прокурор на Варна Владимир Чавдаров в понеделник.

При специализираната полицейска операция във Варна и Бургас са задържани 10 души, съобщиха преди ден от пресцентъра на МВР. Целта на акцията, в която са участвали служители на Областна дирекция “Полиция”-Варна, Областна дирекция “Полиция”-Бургас и Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/ към Генерална дирекция “Полиция”, била противодействие на престъпността и недопускане нарушаване на обществения ред в нощните увеселителни заведения в градовете Варна и Бургас и курортните комплекси около тях. Полицейските служители са извършвали проверки на пропускателния режим в заведенията, за незаконно притежаване на оръжие, общоопасни средства, наркотици, установявали са обявени за общодържавно и местно издирване лица и моторни превозни средства, както и лица, занимаващи се с проституция и малолетни.

На територията на ОДП-Варна са проверени 61 заведения, в които са установени две малолетни и 17 непълнолетни лица без придружител за времето след 22:00. Установени са 13 криминално проявени и са задържани петима. В трима посетители на заведения е открито законно притежавано огнестрелно оръжие. При проверките на територията на ОДП-Бургас са задържани 5 души - единият бил без документи за самоличност, другите четирима се опитали да осуетят и попречат на служителите да изпълняват задълженията си. Те са отведени в РПУ-Несебър и в последствие освободени.

Dnes+

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.