Търновец продава черешови топчета по интернет  

16 май, 2006

Предприемчив великотърновец майстори и продава на търг истински черешови топчета по интернет. Досега най-високата предложена цена за оръдие е 750 лв. Продавачът твърди, че може да ги изработва с всякаква големина. Освен това той се ангажира и с международна доставка, ако клиентът му е от чужбина. Транспортните му разходи обаче са изцяло за сметка на купувача.
Търговецът твърди, че неговите топчета не са бутафорни, а си гърмят. В тях има вградена запалителна газова система, чрез която се стреля. Репортер на "Монитор" успя да се свърже по имейл с майстора на топчета, който се представи като Иван Кръстев. Младежът обясни, че се запалил по топчетата преди няколко години.
"Реших да опитам да конструирам сам едно. Първите опити бяха отчайващи, но постепенно нещата взеха да се получават. След това реших да пробвам мога ли да измисля и работещо топче. Системата за гърмене е мой патент", твърди майсторът. Той отказа да каже колко клиенти досега е имал, но твърди, че негови произведения вече има в София, Варна и чужбина. Купували ги предимно бизнесмени и ресторантьори за търговските си обекти или за лични оръжейни колекции.
Оказва се, че черешовите топчета като оръжие не са включени в действащия в момента в страната Закон за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.
Собствениците им не са и длъжни да ги регистрират в съответните служби в полицейските управления и дирекции. Според местни полицаи, когато този закон е бил създаден, едва ли на някого му е минавало през ума, че е възможно през XXI в. черешови топчета да влязат в употреба.

Иван Първанов
monitor.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.