Всеки пищов с европаспорт  

23 декември, 2005

Всички огнестрелни оръжия ще имат европейски паспорти, които ще се издават на базата на разрешителното за носене и употреба у нас. Това предвиждат промени в Закона за контрол над взривните вещества и боеприпасите, приети от правителството вчера.
При издаването на европейски паспорт на огнестрелно оръжие за самоотбрана ще се изисква разрешение за внасяне или за транзитно преминаване на оръжието от съответната държава-членка на ЕС. Изискването за получаване на такова разрешение няма да важи при издаването на европейски паспорт на огнестрелното оръжие за ловни, спортни и културни цели.
Предстои да се създаде междуведомствена работна група, която ще координира участието на България в Инициативата за защита от разпространението на оръжия за масово унищожение. В състава й са представители на МВР, на министерствата на външните работи, отбраната, правосъдието, транспорта, на Националната разузнавателна служба, Агенцията за ядрено регулиране и Агенция "Митници".

novinar.org
2005-12-23


Определиха правилата за пренасяне на оръжие през границата

Европейски паспорт на огнестрелното оръжие ще може да се издава на лица, получили разрешение за носенето и за употребата му, при преминаване от територията на една държава-членка на ЕС в друга.

Това предвиждат промените в Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите, одобрени от правителството с направените в тях допълнения и уточнения, съобщи правителствената информационна служба.

При издаването на Европейски паспорт на огнестрелно оръжие за самоотбрана ще се изисква разрешение за внасяне или за транзитно преминаване на оръжието от съответната държава-членка на Европейския съюз и в него ще се вписват данни от получените разрешения за внос или транзитен превоз.

Изискването за получаване на такова разрешение няма да важи при издаването на Европейски паспорт на огнестрелното оръжие за ловни, спортни и културни цели.
actualno.com
22.12.2005

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.