48 състезатели от 4 клуба спориха в турнир по динамична стрелба  

02 декември, 2005

В неделя (27. 11. 2005 г.), на стрелбищен комплекс "Герена" се проведе заключителния за 2005 година турнир по динамична стрелба, организиран от Стрелкови клуб "Левски", Българската федерация по динамична стрелба (БФДС) със съдействието на VIP Security, "Роял Холидей" и Книгоиздателска къща "Труд".

Участваха 48 състезатели от 4 клуба от страната (2 от София - "Динамик" и Таргет", "Саргон" - Русе и "Робин" - Ст.Загора), както и представители на градовете - Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Хасково. Най-голям брой представители имаше от НКПС "Динамик" - София - 19. Две бяха представителките на нежния пол - Людмила Пенева от "Саргон", Русе и Димитринка Желева от Велико Търново. В надпреварата (извън класирането) се включиха и 6 гости от съседна Сърбия и Черна Гора, представители на два клуба по динамична стрелба - Зайчар и Ниш. Състезанието се проведе в 4 дивизии според използваното оръжие - "Продукшън" (15 души), "Стандарт" (16 души, вкл. 1 жена), "Свободна" (9 души), "Модифицирана БГ" (8 души, вкл. 1 жена). Всички участници изпълниха 3 упражнения в 2 сцени - "3 плюс" и "Пощальон", в които се отчита време и точност. Класирането е индивидуално за всяка от дивизиите.

За постигнат най-висок резултат в 2-те сцени - "3 плюс" и "Пощальон" в 4-те дивизии Милен Димитров - председател на УС на БФДС, връчи награди - медали и грамоти, на състезателите: Борислав Николов, Иван Бързилов, Теодор Ников, Методи Марков (първите 3 са от софийския клуб "Динамик", последният е от "Робин" - Стара Загора).

Наградите за комплексен победител от 1-во до 3-то място за всяка дивизия - плакети, грамоти и комплект колани за динамична стрелба връчи двукратният олимпийски шампион Таню Киряков на 12 призьори. Първенците в съответните дивизии са: "Свободна" - Иван Бързилов, "Модифицирана БГ" - Теодор Ников, "Стандарт" - Методи Марков и "Продукшън" - Боби Николов. Грамоти и предметни награди получиха и класиралите се от 4-то до 6-то място.

Таню Киряков награди с купа, грамота и ваучер от "Роял Холидейс" за уикенд за двама в 4-звездния гранд-хотел "Янтра" комплексния победител в турнира с най-висок резултат - Методи Марков от старозагорския клуб "Робин".

Двете дами, участнички в надпреварата, за смелостта да се преборят с мъжете по бързина и точност получиха книги на КК "Труд", връчени от Таню Киряков. Голямата награда - пистолет "Глок" 17, осигурена от VIP Security бе спечелена от Владимир Топачаров от Хасково. Името на щастливеца бе изтеглено от управителя на охранителната фирма г-н Атанас Симеонов.

Представителката на КК "Труд" Цвета Маркова изтегли имената на тримата състезатели, спечелили книги на издателството.

29.11.2005
Пресслужба на стрелкови клуб Левски
sportni.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.