Българският сайт за пиротехника е отново на линия  

06 март, 2008

Ден след като "24 часа" публикува разследване за качена в интернет информация, която би помогнала на всеки да направи мощен експлозив, основният бомбаджийски сайт на адрес www.moonclub.hit.bg спря дейността си. На началната му страница освен обичайните надписи е добавено "Сайтът е затворен за реконструкция". Разследването на "24 часа" установи, че сайтът само привидно се представя за любителско-пиротехнически. Всъщност има подробни указания как да си направим барут, нитроглицерин, тротил, динамит, както и откъде да се снабдим с необходимите материали…”
Станимир Въгленов, "24 часа", 28 февруари 2008
Уважаеми господин Въгленов,
По повод статиите които пишете на тема “бомбаджийство” администрацията на moonclub иска да уточни някои подробности:
moonclub не е “бомбаджийски”сайт, а сайт за любителска пиротехника и фойерверки! Твърдението, че на сайта има качени рецепти и технологии за производство на мощни експлозиви като нитроглицерин, тротил, динамит, е плод не на журналистическо разследване а на вашето дълбоко невежество тъй като на сайта има статии които се отнасят само до общите качества на споменатите вещества!
Господин Въгленов, хора като вас само петнят журналистиката, тъй като вие търсейки единствено сензация, пишете лъжи и то по теми, по които никак не сте компетентен! За хора като вас обективното представяне на истината явно не е важно!
”24 часа" ще продължи да наблюдава дали Сайтът moonclub няма да се активизира отново.”
Уверяваме ви, че още дълго ще има какво да наблюдавате тъй като сайтът ще продължи да се развива и за в бъдеще! Освен това сайтът не беше спрял дейността си заради вашата статия, а заради отдавна обещана промяна в дизайна и структурата на сайта! Няма причини сайтът да бъде закриван тъй като на него няма нищо което може да бъде определено като незаконно от компетентните органи! В процеса на развитие материали ще бъдат добавяни и сваляни от сайта, но в него никога няма да бъдат публикувани статии, които могат да подпомогнат терористи или да насърчат незаконни действия!
Нашият сайт е създаден единствено с цел да информира и предпазва от евентуални нещастни случаи. Факт е, че в интернет е пълно с опасна информация. Още от създаването си, сайтът имаше за цел да предпазва от нещастни случаи. Смело може да заявим, че сме спасили доста хора от осакатяване. В нашия сайт има посочен e-mail за връзка с нас, а ако получим препоръка от компетентните органи – ще закрием сайта. Ние сме ЗА свободата на словото. Няма закон, който да забранява изнасянето на информация за пиротехника, но за сметка на това ние ИМАМЕ свобода на словото.
Венсеремос!
Илюстрацията е от moonclub.hit.bg. Жалко, че част от двете пръстчета на едната ръка вече липсват.

Спряха сайт за бомбаджии

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Българският сайт за пиротехника е отново на линия

  • Анонимен
    07 март, 2008 19:29  

    Виждам, че към сайта има голям интерес... Всъщност сайтът е пред закриване, поне доколкото аз имам някаква информация. Този сайт е спасил много пръсти... Горкият журналист, разкрива анонимните престъпници и терористи, а те вземат, че откриват отново сайта. Относно опасните неща в сайта - ами няма такива. Е, журналистите трябва да си измислят новини, нали?

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.