Оръжия срещу рози  

18 февруари, 2009

Жителите на американския щат Южна Каролина, които са били поканени да разменят оръжия срещу рози и талони за подаръци в Деня на влюбените 14 февруари, са предали 191 пистолети, револвери и пушки, според говорител на местния шериф.
Офисът на шерифа е раздавал рози и един подаръчен талон срещу едно автоматично оръжие или рози и два талона срещу една ръчна пушка. „Получихме 191 оръжия и раздадохме талони за подаръци на стойност 328.50 долара“, заяви говорителят лейтенант Крис Коуан (Chris Cowan). Той уточнява, че местната полиция е „изтъргувала“ това срещу ръчни и автоматични, както и ловджийски оръжия.
Участниците в замяната са били на различна възраст – млади и по-възрастни, мъже и жени, от различни раси. Най-нетърпеливите се подредили на опашка часове преди началото на необичайното събитие. Били върнати съвсем нови оръжия, както и някои антики, сред които само една все още функционирала според предназначението си. Предстои специалисти да извършат балистична проба на годността на всяко от получените оръжия.
Въпреки, че събитието не е предлагало амнистия за притежателите на върнатите оръжия, чиито имена били акуратно записани, местната полиция оценява високо тази нетипична „търговия“ като добро събитие за поставяне на общественото внимание на въпроса за насилието с употребата на оръжие.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.