Ути Бъчваров ловува с пушка “бостанджийка”  

02 февруари, 2009

...“Извървях целия път и непрекъснато съм се учил от по-опитните колеги. Лов на пъдпъдъци, гургулици и гълъби, а сетне и свинските гонки наесен - всичко мина по реда си”, много държи да се знае как е “купил” авджилъка си Ути.
Първата пушка, с която се сдобива, е една вехта ижовка. С нея го “урежда” Константин Недев, навремето шеф на ЛРД - Ямбол.
“То беше радост неземна - един стар ловец ми я продаде “Иж”, 12-и калибър успоредка. Много ми беше удобна и с това чифте почнах излетите. Още си я пазя и няма да се разделя с нея”, признава Ути, който сега вече притежава и още няколко елитни оръжия.
Сред тях е и любимата му карабина Blaser R93, която тв водещият нарича свойски “бостанджийката”! После признава, че му е подарък от близък приятел полов, но откакто я има, никога не я е почиствал! Така карабината, която днес се смята за едно от най-добрите съвременни оръжия, замязала на очуканите пушки, с които някога полските пъдари са вардели бостаните и селската мера от... някои мераци в повече.
“Блазера ми го подари Иван Недков, шефът на ловното стопанство “Лъгът”, ама си взе белята с мен. Пушката е с калибър .308 Win. и така ми приляга, че не ща да чуя за друга, но хич не я пазя. На два пъти от мръсотия й блокира затворът и после я носих на Иван да ми я раздвижи с разни телове и спрейове”, признава кротко “зверското” си отношение към престижната германска марка Ути.
После, сякаш за оправдание, добавя, че хич не робува на марки оръжие, както и на джаули, енергии и подобни подробности, които са блаженство за устата и ушите на истинските оръжейни маниаци.
“Не робувам нито на техниката, нито на модата. Аз не съм ловец на трофеи, а на случки и срещи с хора”, разкрива философията си Ути и подчертава, че още не е съвсем готов за първото си сафари...
Не смея друго да си помисля, освен че "приятел полов" по-горе трябва да се чете "приятел по лов". 8)

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.