Лотария с награди огнестрелни оръжия във Вирджиния  

19 май, 2007

Повече от 300 души, някои от които сериозно въоръжени, участваха в лотария във Вирджиния, наградите в която бяха... огнестрелни оръжия.

Лотарията бе организирана в знак на протест срещу политиката за разоръжаване на населението, провеждана от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Полуавтоматичен пистолет 45-ти калибър на стойност 1000 долара и пушка на цена 900 долара бяха подарени на вечерята в сградата на общината във Феърфакс, Анандейл, Вирджиния, каза един от спечелилите - Стивън Мейр.

Събитието бе организирано от асоциация, защитаваща правото за носене на оръжие /Virginia Citizens Defense League (VCDL)/, която раздаваше лотарийни билети за всеки 100 долара, похарчени в магазин за огнестрелно оръжие в региона. Акцията срещу кмета Блумбърг имаше и противници - сред които и семействата на две от жертвите на клането във Вирджинския технически университет.

Целта на лотарията бе да покаже отношение към кмета на Ню Йорк, който преследва в съда магазини, за това, че са продали оръжия, които са използвани за извършване на престъпления в Ню Йорк.

Акцията срещу кмета Блумбърг имаше и противници - сред които и семействата на две от жертвите на клането във Вирджинския технически университет. Спечелил награда в лотарията заяви, че съчувства за техните две убити дъщери, но защитава правото да се носи оръжие, когато е в ръцете на отговорни хора.

АФП/today.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.