На 12 и 13 май във великотърновското село Беляковец ще се проведе турнир по динамична стрелба  

09 май, 2007

София. На 12-13 май на полигона на Военното училище в село Беляковец, Велико Търново ще се проведе първият IPSC турнир от националната лига за 2007 година, съобщиха за Агенция “Фокус” организаторите на мероприятието.
Право на участие в стрелковата среща ще имат членовете на клубовете по динамична стрелба.
В зависимост от използваното оръжие, ще може да се стреля в дивизиите съгласно правилника на БФДС – IPSC България: “Open Class”, “Standart", “Production”, “9х18 Модифицирана БГ”, “Револвер” и „ Open lady”.
Всеки състезател може да стреля само в една дивизия.
В състезанието могат да участват само напълно изправни оръжия, отговарящи на изискванията на съответната дивизия по правилата на IPSC. Оръжия с автоматичен огън не се допускат (нап. 9х18мм АП "Стечкин", 9х19 Глок 18 и др.). Разрешава се използването на боеприпаси с всякакви куршуми с изключение на такива с повишено металопробивно действие, запалителни или трасиращи.
Всички упражнения се изпълняват задължително със защита за слуха и зрението (антифони и очила за стрелба).
Използват се хартиени мишени тип “Classic Target” и метални мишени тип “Classic Popper”. Повалянето на метална мишена носи 5 точки. Попадение в наказателна мишена и неповаляне на метална мишена се наказва с –10 (минус десет) точки.
Метод на оценка “Комсток”:
Няма ограничение в броя на изстреляните патрони. Хартиените мишени се обстрелват с минимум два изстрела, като се взимат двете най-добри попадения в мишените. По малко от две попадения се наказва с –10 (минус десет) точки за всеки пропуск. Металните се обстрелват до повалянето им, като се наказва за неповалена метална мишена с –10 (минус десет) точки. Резултатът от упражнението се получава като сборът от положителните и наказателните точки се дели на времето, като се закръгля до четвъртия знак след десетичната запетая.
Състезателят с най-висок хит фактор за сцената е победител и получава резултат 100. Всички останали получават краен резултат по малък от 100, в зависимост от съотношението на техния хит фактор с хит фактора на победителя за сцената.

Директор на състезанието е Илиян Илиев, главен съдия - Красимир Михтиев,
статистик - Велизар Захариев
Организатор на турнира е КДС “САРГОН” – гр. Русе.
Турнирът ще се проведе със съдействието на КДС „Етар – IPSC” гр. Велико Търново.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.