SIG P210 - най-точният и надежден пистолет през Втората световна  

10 август, 2006


Това е един от най-добрите пистолети в света, разработен по време на Втората световна война от SIG и приет на въоръжение в швейцарската армия през 1949 г. Скоро след това пистолетът започва да се използва и от датската армия. Някои от версиите му са широко разпространявани чрез продажби, преди всичко за прецизна стрелба. Понататъшното му използване от въоръжените сили се избягва поради високата му цена. Характерна особеност е движението на затвора по вътрешни улеи в ложата, което е едно от първите приложения на тази система, повишаваща надеждността и точността на оръжието. Има различни разновидности на пистолета. Р-210 има полирани дървени чирени на ръкохватката. Р-210-2 е снабден с обработена на пясъкоструен апарат пластмасова ръкохватка. Р-210-4 е модел разработен за немската гранична полиция. Р-210-51 6 са специални модели. Р-210- 5 е с по-дълга цев. Ръчният предпазител е отлявата страна, зад спусъка. В горно положение пистолетъте на предпазител. Ключалката на пистолета е в петата на ръкохватката. Пълнителят се изважда, след което се издърпва затворния блок, за да се изхвърлят патроните. Използват се патрони Parabellum 9mm. Общата му дължина е 215мм, дължината на цевта е 120мм, а теглото 900гр. Пълнителят събира 8 патрона. Маркировката се намира на дясната страна на затворния блок, изписани са номерът на модела и сериен номер.


Добре е написана статийката, ама се е изгубило нещо при превода и имам "некои съображения":
- Р-210 има полирани дървени чирени на ръкохватката - по-точно би било P210-1 има полирано черно покритие и дървени чирени...
- Р-210-2 е снабден с обработена на пясъкоструен апарат пластмасова ръкохватка - истината е P210-2 има матово покритие (обработено на пясъкоструйна машина) и пластмасови чирени...
- Р-210-51 6 са специални модели - сигурно трябва да се чете Р210-5 и 6 (P210-6) са специални модели...
- Ключалката на пистолета е в петата на ръкохватката - най-вероятно става въпрос за ключалката на пълнителя...
- Пълнителят се изважда, след което се издърпва затворния блок, за да се изхвърлят патроните. - Не разбрах откъде и колко точно патрона трябва да се изхвърлят? Най-вероятно става въпрос за единствения патрон, който би могъл да остане в патронника.
- Маркировката се намира на дясната страна на затворния блок, изписани са номерът на модела и сериен номер. - ако погледнем най горе се вижда, че и отляво комай има маркировка.
Ама, айде да не издребняваме...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.