Револверът Dan Wessen изглежда така, както вие пожелаете  

21 август, 2006

Макар и обикновени на вид, револверите на Dan Wessen са уникални със своите взаимозаменяеми цеви и ръкохватки. Собственикът може да избере такава конфигурация на револвера, която да съответства в най-голяма степен на неговите лични предпочитания в момента, в зависимост от това, дали ще го използва за лов, за прецизна стрелба или за самоотбрана.
Основните калибри са в диапазона от 22 long Rifle до 45 Colt, а дължината на цевите варира от 53 до 381 мм. Но не е задължително в комплекта да има всички дължини и калибри. Моделът използва сменяеми цеви, които се завинтват в рамата по стандартен начин и имат разглобяема планка, като всички се закрепват неподвижно със специален ключ. Когато са правилно сглобени, луфтът между барабана и горната планка се осигурява от калибровъчни подплънки и цевта е под известно напрежение спрямо планката. Останалата част от револвера представлява стандартна монолитна рама със странично отварящ се барабан. Този револвер е с двойно действие и няма предпазител. В производство e от 1968 г. Общата му дължина е 305мм, а теглото 1077гр.


Колкото и да се опитвам да не връзвам кусури на неточностите в оръжейните статии във в."Атака", този път не мога да се стърпя и да не отбележа, че револверът се казва не Dan Wessen, а Dan Wesson. Хайде, за останалото пак ще си премълча...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.