Убиецът М134 произвежда по 6000 изстела в минута  

02 август, 2006

Многоцевната картечница GE Minigun M134, от вида "Galting", е разработена базата на двадесет милиметровото оръдие "Vulkan", произведена е през 1963г. Предназначена е специално за въоръжение на вертолетите по време на войната във Виетнам. Поради това, че изисква голям комплект от боеприпаси и външно захранване, използването й се ограничава във вертолети и машини, където има голямо пространство.
Картечницата разполага с шест цеви, които се въртят от електрически двигател. Те са разположени успоредно една на друга, но също така има възможност да се закрепят с различни степени на входимост, ако това се изисква. Затворният блок е разположен зад цевите и носи шест затвора, поместени във въртящ се корпус. Затворите се заключват към цевите чрез завъртане на бойните им глави. Боеприпасите се подават с лента към затворния блок. Когато корпусът се завърти, всеки патрон достига до патронника. В най-горно положение се освобождава ударника и се изстрелва куршума, след което се изхвърля празната гилза. Затворът прави пълен кръг и извлича друг патрон от лентата. Когато се освободи спусъкът, се изолира система за пълнене така, че няма опастност от произволен изстрел за кратко време, през което цевта и затвора не са в движение.

vestnikataka.com

Йеее... Спомням си колко ефектно изглеждаше в ръцете на здравеняци като Джеси Вентура в Хищника или на Арни в Терминатор 2.
Имам само една лека забележка: ако не обръщаме внимание на правописната грешка в заглавието, не се казва Galting, а Gatling.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.