Смотаняци (епизод 1432)  

04 март, 2006

Представители на строителна фирма нападнати в центъра на София
Маскирани и въоръжени леваци зарязват 60 000 лева при грабеж
Четиримата пишман обирджии избягали с “Москвич Алеко”

Маскирани и въоръжени леваци зарязаха 60 хиляди лева при опит за въоръжен грабеж в центъра на София.
Нападението станало около 11.45 часа на бул. "Цар Освободител" в района на Орлов мост. Трима служители на строителна фирма изтеглили от офис на "Токуда банк" 60 хиляди лева и 2000 евро. Парите били разпределени в различни чанти. Тримата потеглили с лек автомобил "Фолксваген Голф" в посока към Софийския университет. След няколко метра ги застигнал "Москвич Алеко" и ги засякъл. От него излезли четирима мъже ­ маскирани и въоръжени. Те извадили пистолетите и се разкрещели "Давайте парите". Отворили вратите на фолксвагена и започнали да дърпат чантите от вътре. Мелето продължило няколко минути, после двама от нападателите избягали с москвича си, а другите двама хукнали пеша и се скрили в малките улички.
Повече от час експертите броили парите на място и се оказало, че няма липсващи банкноти. Въпреки че се оказало, че обир няма полицаите издирваха москвича, който бил с регистрация на Софийска област. До редакционното приключване на броя той не беше открит.
"Беше точно като на кино, даже в първия момент си помислих, че снимат филм", коментираха очевидци. Описание на нито един от извършителите не може да бъде дадено, защото всички са били с черни маски на лицата.
За първи път обир се извършва с москвич, а и обстоятелствата около случката са много съмнителни, коментираха пред "Монитор" столични полицаи.
Според една от версиите има вероятност нападателите да са строителни работници. Първоначалните данни сочат, че фирмата от няколко месеца не е плащала заплати на служителите си. Втора възможност е представителите на фирмата, които са изтеглили парите да са искали да инсценират грабеж, но в последния момент планът да се е объркал. Може и да са обикновени леваци, които причакват хората пред банките и ги нападат, коментираха полицаи.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.