Американски младеж бе арестуван, след като се снима с оръжие  

01 март, 2006

16-годишно момче бе арестувано, след като публикувало снимки, на които държи пушки, в известния сайт за запознанства MySpace.com, съобщи AP.
Полицията е претърсила дома на момчето след сигнал от гимназията му "Евъргрийн" на 10 февруари и същия ден го е задържала, обявиха властите. Младежът е обвинен в притежаване на оръжие от непълнолетен, предава idg.bg. Според говорителя на училището притеснени родители са се обаждали, а някои са оставили децата си вкъщи, след като видели снимките в MySpace.com. Един от фотосите в профила на момчето го показва легнал с 9 пушки около му.
"Снимките ни притесниха, и макар че не съдържат директна заплаха, решихме да вземем необходимите дисциплинарни мерки", каза говорителят на гимназията и добави, че ученикът може да бъде изключен.
Гимназията "Евъргрийн" се намира в същия окръг, в който и гимназията "Калъмбайн", в която през 1999 г. двама въоръжени тийнейджъри убиха 12 деца и учител, а след това застреляха и себе си. Убийците бяха поръчали оръжието си онлайн и бяха публикували заплахи в Интернет.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.