Револвер стреля с пистолетни патрони  

03 януари, 2009

Фирмата Charter Arms ще предложи на оръжейния пазар през първото тримесечие на 2009 година новия си револвер за пистолетни патрони (Charter Arms Rimless Revolver - CARR) с революционна система за извличане на гилзи без венец. Такива са широко разпространените пистолетни патрони, които имат пръстеновиден жлеб за изхвърляне, в който изхвъргача се зацепва, за да ги издърпа и изхвърли след изстрела. За разлика от тях масово разпространените револверни патрони имат на дъното на гилзата си изпъкнал венец, който от една страна подобрява обтурацията (затварянето) на гилзата към задната страна на барабана, а от друга - помага за извличането на гилзите. Затова масово разпространените пистолетни и револверни патрони не са взимозаменяеми.
Charter Arms първо ще предложат револвери за калибър .40 S&W, последвано от .45 ACP и 9х19 mm Парабелум. (На 9 мм Парабелум револвера също ще се зарежда .380 ACP). И трите калибъра (9 мм, .40 и .45) са предвидени за патрони с повишена мощност + P.
Без да се забравя, че цялата продукция на Charter Arms е с доживотна гаранция, предимството, което дава новото оръжие е, че масовите собственици на пистолети сега могат да притежават надежден револвер, който бързо се зарежда със същите популярни по-евтини и по-добре стандартизирани патрони за полу-автоматични пистолети, без да са необходими специализирани боеприпасни клипсове.
Цените в Щатите ще са:
- 9mm: $399
- .40 S&W: $449
- .45 ACP: $449


Първия Български Бутон за споделяне


Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.