Цитат на седмицата: "Колегите се справиха перфектно"  

18 януари, 2009

Шефът на полицейската “Кобра” Кирил ДИМОВ коментира протеста на 14-и януари в "Труд":

...Пред парламента бяха колегите, обучени за борба с безредици. Те се справиха перфектно със задачата си. Устояха хладнокръвно на провокациите - замеряха ги с камъни, снежни топки, дъски, псуваха ги. Те отблъснаха тълпата с умерена сила. На някой тая сила може да му се вижда голяма, но не е така. МВР има много по-големи възможности - кучета, коне, БТР-и, химически оръжия, подразделения като нашето и т. н. Тя не беше приложена, цяла България го видя - на живо и по телевизията...
Аз лично смятам, че полицейските шефове не реагираха адекватно. Вместо да чака, още когато екстремистите започнаха да блъскат и обиждат полицаите, трябваше ръководството на полицията да се намеси категорично и да се изолират ултрасите и можеше да се избегне след това гоненето из градинките и блъскането с палките в гръб наред. Дали от по-тежко или от по-леко въоръжени полицаи мнозина младежи ядоха бой безпричинно, заради това че полицаите събраха ярост заради хулиганите в началото.


Последните кадри не демонстрират силата на полицията "да защитава и служи", а безсилието й. Поздрявявам със заключителните приказки на полицая от видеото цялото полицейско ръководство за перфектаната им работа.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.