Двуцевките на Krieghoff  

21 януари, 2009

С традиции, датиращи от повече от един век, Krieghoff и в ХХІ век са напълно наясно какво трябва да представлява съвременното ловно оръжие. Продукцията на компанията обхваща голямо разнообразие на предлаганите модели, като все пак правят впечатление някои оръжия, чийто дизайн е подчинен на доказания опит на компанията. Именно затова се спряхме на двуцевките, обединени под общата марка Classic („Класиката”). Дори на външен вид тези оръжия веднага спират дъха на истинския ловец – просто защото изпълнението на немския производител е на такова равнище, че не оставя място за равнодушие.
Продуктовата линия Classic обхваща модификациите Standard Double Rifle (Стандартна двуцевна карабина), “Big Five” Double Rifle (Двуцевна карабина „Големите пет”), Rifle/Shotgun Combination (Cape Gun) – Комбинация между карабина и гладкоцевна пушка и Double Shotgun (Гладкоцевна двуцевка), както и Classic S – двуцевка с единичен спусък (single trigger).
Двуцевките винаги са представлявали специален интерес за някои ловци. Световната им славата се носи още от времената, когато африканските сафарита започват да набират популярност. Различните модели от серията „Класик” на Krieghoff заслужват напълно своето име, като се базират на дългогодишни традиции, в които са вложени всички съвременни изисквания за качество, точност и надеждност. Въпреки че двуцевките са приложими за различен вид лов, големите калибри са тези, които наистина отразяват тяхната същност. Едрият и дори опасен дивеч е най-достойният противник на тези мощни оръжия.
Krieghoff имат над един век история в производството на двуцевки. Немската фирма не само знае какво оръжие да предложи на ловците, но и как да ги зареди с допълнителна страст за тяхното хоби. През годините Krieghoff са изградили безупречна репутация, която ревностно пазят и до днес. Още в nasluka.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.