US продажбите на оръжия скачат при криза  

28 октомври, 2008

Американците си купуват по-малко коли, мебели и дрехи във време на икономическа криза, но оръжията се радват на добри продажби, съобщи в. „Вашингтон таймс“.
Покупките на огнестрелно оръжие и муниции са се увеличили с 8 до 10% тази година, сочи официалната статистика. Според експерти увеличението се дължи на влошаващото се икономическо положение, което поражда страхове от престъпления и граждански безредици. Освен това американците се опасяват, че ако кандидат-президентът на демократите Барак Обама спечели вота на 4 ноември, той ще допринесе за прокарването на нови закони, ограничаващи продажбите на оръжия. Сенаторът от Илинойс по-рано е заявявал, че вярва в индивидуалното право на притежание на оръжие, но също подкрепя „мерките за сигурност, основани на здравия разум“.

__________(i)__________

Рязко е дръпнала продажбата на оръжие в Бургас
Според собственици на оръжейни магазини, в последно време се продава все повече оръжие. Колко и какво оръжие има в града изобщо никой не знае. Въздушни пушки и газови пистолети, за които не се изисква разрешение, може да си купи всеки. Неизброимо е и незаконно притежаваното оръжие от местните бандити. Само регистрираното ловно оръжие е над 10 хиляди. В хиляди сигурно се измерва и бойното - пистолети, пушки, карабини, гранати, които полицията намира редовно при арести на криминалния контингент. Хладното оръжие се купува без никакъв контрол, защото не е забранено от закона. За да ограничи поне носенето на хладно оръжие, общинските съветници забраниха с такова да се влиза в дискотеки и барове.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.