Нашият бандит бил супер професионалист  

07 октомври, 2008

Падането на “Желязната завеса” в края на 80-те и началото на 90-те години постави началото на пренос на престъпност от Източна Европа, дотогава живяла под комунистически режими, към Испания, коментира електронното издание на испанския вестник “А Бе Се”. По този начин бе сложено началото на глобализирането на престъпността като доказателство за това са определени представители на българския криминален контингент, закриляни от бивши членове на Българската комунистическа партия, според полицейски източници.
Конфликтите в началото на прехода станаха предпоставка за формиране на престъпни групи, които доведоха банките до фалит и провокираха организиране на престъпни мрежи за големи печалби, най-вече за трафик на наркотици.
Според полицейски експерти престъпникът-българин е “добър професионалист” в най-лошия смисъл на думата. В Испания той е познат като наркотрафикант и фалшификатор на банкноти и кредитни карти.
Досега полицаите са иззели от престъпници от Изтока 50 пистолета Макаров, 8 автомата Калашников и 250 кашона с муниции. Миналата година български и румънски “специалисти” бяха заловени заради фалшифицирането на 403 000 евро, в банкноти по 200 евро. Също така им се отдават и кражби на коли и трафик на оръжия.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.