Застреляй будилника  

27 октомври, 2008

Будилник с мишена и пистолет гарантира не само бързо събуждане, но и приканва собственика си към игра по време на бодърстване. Продуктът се нарича Gun Oclock и е дело на японската компания Bandai. Той ще се появи на пазара на Страната на изгряващото слънце на 15 ноември.
Gun Oclock е с форма на кутия с дължина 132 мм, широчина 130 и височина 45 мм. Самият будилник тежи 290 грама, а пистолетът към него - 110. В определения час за събуждане будилникът издава пронизителен звук, а на горната му част се разтваря кръгла мишена. В този момент будещият се трябва да напипа с ръка поставения до леглото му пластмасов пистолет и да уцели с инфрачервен лъч светещата мишена, за да спре звукът.
Максималното разстояние за стреляне е 3 метра. През останалото време на денонощието собственикът може да си поиграе с будилника, като стреля с пистолета в мишената. Ако уцели десятката, специално устройство с възторжен глас го хвали за точното попадение. Целевата аудитория на Gun Oclock са мъжете на възраст 20-30 години.
Предвижда се часовникът да се продава на цена 4095 йени (около 40 долара). До март 2009 г. от Bandai се надяват да са продали 10 милиона подобни будилника.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.