Джеймс Бонд харесва брюнетки с дълги коси и оръжие  

09 юни, 2009

Джентълмените предпочитат блондинки, но Джеймс Бонд има слабост към брюнетки. Това показва изследване на любовния живот на прочутия агент от британските тайни служби.

Авторите публикуват в сп. "Sex Roles", че идеалното момиче на Бонд е с тъмни коси, американски акцент и носи оръжие. До този извод са стигнали специалистите, които са анализирали физическите черти на всичките 195 героини от първите 20 филма за приключенията на Джеймс Бонд - от "Д-р Но" с Шон Конъри до "Не умирай днес" с Пиърс Броснан. След това били сравнени характеристиките на 98-те жени, с които агент 007 е имал "сексуален контакт", с тези на 97-те жени, които не са минали през леглото на Бонд.

Изследването показва, че само 27 процента от жените са били блондинки, докато 40 процента са били с черна коса. 19 процента били кестеняви, а червенокосите са били девет процента. По-голяма шанс за интимност с Джеймс Бонд са имали дамите с тъмна коса. Резултатите сочат, че агент 007 се отдава по-често на любовни авантюри с дългокоси красавици. Средната възраст на момичетата на Бонд е 26 години. Само една четвърт от героините във филмите за приключенията на прочутия агент са били с американски акцент, но вероятността те да имат сексуална връзка се е оказала по-голяма, отколкото за 43-те процента от жените с европейски акцент.

Над 90 процента от дамите във филмите за Бонд са оценени като привлекателни над средно ниво. Колкото по-атрактивни са били те, толкова по-голям е бил шансът да споделят интимни мигове с героя. Интересен е фактът, че Джеймс Бонд по-често е имал сексуални контакти с жени, които са носили оръжие. Две от тях са се опитали да убият агент 007 преди да си легнат с него, две - по време на полов акт и десет - след това.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.