Цитат с коментар: Полицейски шеф празнува като милионер  

01 юни, 2009

...По-скандалното не е, че някой празнува рожден ден по време на национален траур. По-скандалното е откъде един полицейски шеф с 1500 лв. заплата е събрал пари за такова честване в скъпо заведение. Сметката от такова празненство е най-малко 7-8 хил. лв. Само наивник може да повярва, че този купон е спестен от заплата. Откъде шефът на служба “Контрол над опасните средства” има толкова пари?

Каква е ролята на тази служба? Тя дава разрешителните за оръжие. Благодарение на тази служба всички мутри в България имат законно притежавани пушки и пищови. Приказките, че на рождения ден организирали събиране за деца на загинали полицаи също са само за наивници. Свидетели сме как нагло полицейски шефове се държат като бизнесмени от среден и едър калибър, с които може би се равняват и по доходи... Радой Радев...
Сложна ситуация - от една страна, празнуване по време на траур е укоримо, както и да го погледнеш. От друга - трудно се отменя (отлага) празненство, планирано и организирано отпреди доста време. От трета страна обаче, ако юбилярът беше друг, да кажем шеф на частна фирма, едва ли щеше да му се обърне такова внимание. Ей тук е тънкият момент - щом си държавен служител, а шефа ти (държавата) е в траур, е противопоказно да се веселиш публично.
А откъде шефа на КОС има толкова пари и дали всички мутри в БГ имат законно притежавани пушки и пищови е друг въпрос, който не бих коментирал прибързано.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.