Ноутбук спаси живота на войник  

15 февруари, 2007

През 2007 г. обемът на пазара на защитени ноутбуци ще достигне $858 млн.

Ноутбук с непробиваеми свойства помогна за спасяването на войник от американската армия в Ирак, съобщи CNews.ru. Този случай може да послужи като гаранция за последващ ръст в търсенето на защитени ноутбуци.
Като непрекъснат спътник на един от войниците от 82-а военно-въздушна дивизия от щатската армия, бронираният преносим компютър Toughbook CF-M34 е изпълнил основното си предназначение. Куршумът, попаднал в ноутбука, който по това време е бил върху тялото на войника, е заседнал в корпуса на компютъра, и това по чудо е спасило човека от смърт.
От представената фотография, военните специалисти стигнаха до извода, че куршумът не е от голям калибър и е изстрелян от оръжие от далечно разстояние. Напълно вероятно е при други обстоятелства притежателят на ноутбука да не е имал такъв голям късмет.
На един от форумите в мрежата има информация, че ноутбукът Toughbook действително не може да бъде пробит от куршум с диаметър 5,56 мм, изстрелян от автомат M-16. Един от участниците във форума съобщава, че един път, когато е бил десантчик, войниците са се забавлявали, като са стреляли по един от тези компютри, така че с куршуми от M-16, ноубукът се справя без проблем. При куршумите от автомат Калашников, чийто диаметър е 7,62 мм, ноутбукът се справил с два куршума, които не успели да преминат през корпуса му.
Пазарът на защитени ноутбуци продължава да расте. Освен Panasonic, подобни преносими компютри от скоро пуска и Dell. Ноутбуци с водоустойчиви и противоударни свойства, защита от вибрации, механически повреди и други проблеми, вече представиха и няколко малки руски и световни производители.
По прогнози на аналитиците, през 2007 г. обемът на пазара на защитени ноутбуци ще достигне $858 млн.
"войниците са се забавлявали, като са стреляли по един от тези компютри" - браво на професионалистите...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.