Наши фирми не участват в модернизацията на армията ни?  

14 декември, 2006

Съпредседателят на сдружение "Българска отбранителна индустрия" Петьо Милков заяви, че предприятията от бранша не участват в модернизацията на Българската армия въпреки големия спектър от продукти и възможности.

Милков коментира, цитиран от БНР, че сред проблемите, пред които фирмите се сблъскват са липсата на информация, нарушената комуникация и координация между българските фирми и Министерството на отбраната и МВР, неясните технически изисквания към изделията.

Милков добави, че има случаи, когато продуктите на българските производители са по-добри от тези, които предлагат чуждите доставчици. „Не сме търсени и като консултанти," оплака се още Милков.

Според Петьо Милков участието на български фирми в процеса на модернизация на армията гарантира икономията на средства, както и поддържането на изделията през целия експлоатационен цикъл.

В същото време изпълнителният директор на ВМЗ Сопот Иван Иванов заяви, че има голяма вероятност въпросът за получаването на сертификат за производство на оръжие по руски лиценз да бъде разрешен през първите месеци на следващата година.

Иванов поясни, цитиран от БНР, че проблемът с лицензите и преговорите по тях не стои толкова остро, колкото се представя в някои руски издания.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.