Стрелецът на Стойчо Стоилов може да отърве затвора  

21 декември, 2006

Военни организации оказват протекции на Симеон Мечев, а делото се подготвя в такава насока, че върви към постепенно намаляване на наказанието, а накрая и

към условна присъда. Това заяви днес главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов на пресконференция.

На 15-и декември Софийският апелативен съд намали присъдата на бившия старшина от 10 на 8 години. Той простреля няколко пъти Стоилов на 14-и ноември 2002-а година в Благоевград. Производството срещу Мечев е по член 116 от Наказателния кодекс с доказана вина, че той се е опитал да го умъртви.

Стоилов допълни, че ще обжалва на следваща инстанция намаленото наказание, а ако има възможност и в Европейския съд. На първото заседание на Окръжния съд в Благоевград той отказал свидетелски показания на хора, които са виждали и други подобни прояви на Мечев.

"В града се знае за два случая, в които Мечев пак е вадил оръжие и то на публични места. В първия случай това е станало в дискотека, когато той се опитал да уплаши студенти, но те са извикали полиция. За втори път той си е позволил такова нещо пред автобус пълен с деца, които са отивали на куклен театър", заяви шефът в Литекс.

darik.net

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.