Сърбия ще доставя оръжие на НАТО, твърди вестник "Блиц"  

11 декември, 2006

Вестникът посочва, че американски търговци на оръжие и представители на НАТО вече са посетили оръжейния завод в Крагуевац, търсейки оръжие за своите войски

Към документа за присъединяване към програмата "Партньорство за мир" е била дописана пета точка за продажба на оръжие, сръбско производство, на новите съюзници, пише днес белградският в. "Блиц" в материал, който е озаглавен "НАТО иска сръбско оръжие".

Вестникът посочва, че американски търговци на оръжие и представители на НАТО вече са посетили оръжейния завод в Крагуевац, търсейки оръжие за своите войски. В Крагуевац за военните нужди на държавите от НАТО и от програмата "Партньорство за мир" би трябвало да се произвежда оръжие за пехотата и артилерията, както и бойни коли.

Според Драголюб Груйович, генерален директор на "Застава оръжие", за тази цел няма да бъде ангажиран само този завод, но и цялата отбранителна индустрия на Сърбия. Груйович заяви, че това е директна последица от влизането на Сърбия в програмата на НАТО "Партньорство за мир".

И каква я мислихме ние, каква стана тя... Толкоз се пънахме да влезем в НАТО, сега и в ЕС, а сърбите ще ни изпреварят, макар че ни НАТО, ни ЕС ще помиришат скоро...

Няма вечни приятели и вечни врагове, има вечни интереси...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.