Фирма “МАРС Модулни системи” ООД разработи нов модел водоплаващи бронежилетки  

07 февруари, 2006

Фирма “МАРС Модулни Системи” ООД – лидер в разработването и производството на индивидуални балистични средства и системи за защита разработи нов модел водоплаващи бронежилетки. Те ще бъдат представени на предстоящата изложба Security в НДК, която ще се проведе от 14 до 18 февруари 2006 г.

Отличителни черти на новите водоплаващи бронежилетки МАРС са техния отличен ергономичен дизайн, перфектна защита срещу куршуми, плавучест над 150 N, максимална защитна площ и ниски цени.

Водоплаващите бронежилетките МАРС AR 60 са предназначени основно за употреба от матросите и офицерите от Военноморските сили и Гранична полиция.

Същите се тестват в акредитирана лаборатория и отговарят на националните и международни стандарти за балистична защита, за което се издава гаранционна карта и декларация за съответствие.
Бронежилетките, модел МАРС AR 60 съчетават в пълна степен максимален комфорт, минимално тегло и оптимална защита. Защитната им площ за размер L (52-54) е не по-малка от 0,5 m2 при тегло не повече от 4,0 kg.

При стандартно изпълнение моделът МАРС AR 60 притежава защита срещу куршуми, ниво IIIA по стандарт NIJ 0101.04. Цветовете на външния калъф са черен, син, оранжев (или по избор на клиента), а възможните размери са S (48-50), M(50-52), L (52-54), XL (54-56), XXL (56-58).
Като опции към модела се предлага допълнителна защита срещу куршуми 7,62х25-mm TT, защита срещу хладно оръжие, калъф от трудногорима материя Nomex®.

Изпрати публикацията по електронната поща


3 коментара: to “ Фирма “МАРС Модулни системи” ООД разработи нов модел водоплаващи бронежилетки

  • Анонимен
    10 февруари, 2006 16:03  

    Тия от "марс" не се отказаха да работят по руската ситема"без западни аналози".На всички запознати е ясно, че техните продукти са със съмнително качество, особено що се касае до параметрите на "сляпата травма" за бронежилетките им.И това..акредитирана лаборатория..не се посочва коя, защото е пак някоя дупка от системата на МО, дето са дупе и гащи с производителя.Абе българска работа.

  • Анонимен
    04 март, 2006 01:11  

    Иванов, не си прав! Момчетата от "МАРС Модулни системи" са високообразовани и безспорни професионалисти, млади и амбициозни. И това за "западните аналози" и другото за "акредитираната лаборатория" не е вярно. Иванов, за да критикуваш трябва да си запознат с проблема. Бъди по кректен! Допускам, че не си инфомиран добре.
    А на Вас колеги от "Марс ..." пожелавам само успехи!

  • Анонимен
    08 март, 2006 09:30  

    Прав съм Радев! И дори леко съм запознат!И случайно знам как се изпълнямат задания от рода на : тая жилетка трябва да я пробиете...
    добре че е армията да им купува продуктите, че инак ...
    Лично аз предпочитам продуктите на SBA,ABA или Second chance...
    Защото съм доста по смъртен от редовия български кашик... пък си плащам аз , а не държавата

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.