Роби Баркман и неговият Glock  

04 март, 2009

Роби Баркман е известен оръжеен майстор , занимаващ се предимно с хромиране на вътрешните части на автоматични и полуавтоматични пистолети, а също и модификации на различни оръжейни системи. В последно време много нашумяха модификациите на различните модели Глок, които фирмата на Роби - "Робар" произвежда. Те са създали нова рамка за Глок, която е идентична по технологични размери с оригиналните, но ъгълът на дръжката е по-близък до 1911, отколкото до този на Глок и освен това, рамката е изработена от кован алуминий. Това я прави само 5 унции по-тежка от оригиналния пистолет, а за предпочитащите още по-тежко оръжие има и стоманен вариант.

Цевта е със стандартни размери, но е произведена от известната фирма KKM Precision и е с изключително качество. Пистолетът има освен това вътрешен буфер, монтиран на възвратната пружина, който намалява донякъде отката и подобрява контролирането на оръжието при бърза стрелба. Оригиналните пружини са заменени с други, тунинговани, които намаляват усилието на спусъка и компенсират смазващия ефект на вътрешното покритие. Спусъкът е олекотен и изнесен назад, елиминирано е "захапването", характерно за някой модели Глок.

Рамката има удължение в задната си част, което предпазва ръката от евентуално нараняване при стрелба и разрешава захвата да се осъществи в максимално висока позиция. Задната част на дръжката има сменяеми сегменти, които разрешават по-добро пасване в ръката. Самият пистолет е покрит отвсякъде с покритието, запазена марка на Робар - NP3, което е тип хромиране на повърхността. Самото покритие има смазващи свойства и при нормално използване на оръжието има изключително дълъг живот. Има известни случаи на "робаризиран" Зиг Зауер, който не е чистен никога и винаги е функционирал без проблеми. Аз бих казал - нищо чудно за Зиг-а, но покритието наистина е оригинално и фирмата има толкова заявки, че само за покритие, без модифицирането на оръжието, се чака между половин и една година.

"Робаризираният" Глок има заоблени ъгли, улесняващи носенето му, специални "бързи" мерници и фронтални набраздявания, разширяващи вариантите за зареждане. Цялото разстояние между мушката и мерника е набраздено, за да елиминира пречещите отблясъци, когато се целите на ярка дневна светлина. Пистолетът има Пикатини релса за монтиране на аксесоари.

Видео на Дейв Андерсън за новия пистолет тук: http://www.youtube.com/watch?v=9UyhB8FLcWg

Сайта на Робар: http://www.robarguns.com/glock.htm

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.