Затягат мерките за издаване на разрешително за оръжие  

25 март, 2009

Документът за психическа годност, който е необходим за издаването на разрешително за притежание на пистолет или ловна пушка, да отразява психическата годност, а не липсата на регистрация в психодиспансер. Това предложение за промяна в Закона за контрол на взривните вещества направи Раденко Йорданов от БСП и то беше прието от вътрешната комисия в парламента днес.
В момента при издаването на разрешително за притежание на пистолет се изисква тест, който да докаже психическата годност на желаещия да го има. При издаването на такова за ловна пушка е нужен само документ, доказващ, че човекът не е регистриран в психодиспансер. Според Йорданов, тестът трябва да бъде въведен при издаването и на това разрешително. Регистрацията в психодиспансер не е задължителна – можеш да бъдеш регистриран, но може и да не бъдеш, ако не си пожелал, обясни депутатът от БСП. По думите му при това положение издаваният документ не може да бъде валиден. Още от Дарик...

Като знам как досега се прилагаха подобни изисквания и рушвети и връзки по партийна линия, си мисля, че подобни напъни са само за ограничаване на правата на гражданите.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.