The dark side: Питбула гръмнат със самоделка  

13 декември, 2006

Пистолетът, с който казанлъчанинът Диян Николов - Ухото (27 г.) разстреля съгражданина си Христо Христов - Питбула, бе намерен край Крънското ханче. Оръжието е захвърлено на 3-4 км от мястото на убийството. Пищовът е с неустановена марка, казаха вчера от полицията. По всяка вероятност е излязъл от някоя от нелегалните оръжейници в Казанлъшко.
Както "Стандарт" вече писа, кървавата драма била предизвикана от скандал в казанлъшкия нощен бар "Десперадо" в малките часове след полунощ в неделя. Ухото и брат му Павлин Николов се спречкали с компанията на Питбула. Караницата прераснала в масов побой, който бил прекратен от извиканите полицаи. В търкала най-сериозно пострадал Павлин, който потърсил и медицинска помощ в спешния център в Казанлък. Сутринта той подал и официално жалба в полицейското управление. Според близки на Диян Николов - Ухото той нямал намерение да мъсти с кръв за нанесения им побой. Сутринта към 9 ч в неделния ден отишъл в склада за дърва и въглища край казанлъшкото с. Крън, охраняван от Питбула, за да се разберат като мъже.
Диян е бил на две мисии в Ирак - с първия и третия батальон, и според познатите му се смятал за човек на честта. Според признанията на бившия рейнджър Питбула се държал изключително арогантно, псувал го и го обиждал. Тогава Ухото кипнал, извадил пищова и буквално изпразнил целия пълнител в тялото на Христов. Питбула бил приет в болницата целият на решето - със 7 огнестрелни рани, и след около час издъхнал. Няколко часа след това Диян е бил арестуван в дома си в Казанлък. И Питбула, и Ухото не са осъждани, но са стари познайници на полицията. Преди време Христов е бил охранител в същия този бар "Десперадо". Според местните хора нощното заведение много често е арена на скандали и побоища. Последният масов търкал е бил само преди няколко месеца. В него е пострадал силовият тежкоатлет Митьо Крика, който в един момент бе изкушен от политиката и оглавяваваше младежкото СДС.
В момента наемател на бар "Десперадо" е казанлъчанинът Марио Митев. Той пък е официален представител на охранителната фирма "Аркус" на небезизвестния Златко Баретата, спряган като един от наркобосовете у нас.

Матей БОНЕВ
standartnews.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.