Смотаняци (Полицай си гръмна яйцата с незаконна пушка)  

08 декември, 2006

Ченгето извадило късмет-самоделката била малокалибрена
Пострадалият твърдял, че се прострелял на вилата си

Полицай от Нови пазар запази по чудо мъжествеността си, след като куршум пронизал слабините му, накъсал червата му и заседнал някъде в тялото. Според първоначална информация ставало дума за самопрострелване, а оръжието е било незаконно. 39-годишният Георги Георгиев от група "Охрана на обществения ред" в РПУ-Нови пазар бил докаран в болницата в Шумен в неделя следобед с прострелна рана в слабините.
Според лекари куршумът влязъл през скротума, минал на милиметри от тестисите на мъжа, пробил малкия таз, накъсал части от червата и заседнал. Донякъде е било късмет, че оръжието било малокалибрено, самоделка от типа на флоберките. Ченгето твърдяло, че се е простреляло на вилата си в местността "Плиска" край Каспичан, докато почиства пушката.
Лекари не можеха да си представят ситуацията, а репортерки вчера се опитваха да я възстановяват с кукли, за да разберат как е възможно раненият да се е прострелял сам отдолу нагоре и въобще в каква поза е бил преди да натисне спусъка. Проектилът така и не бил намерен, но не застрашавал живота му. Георгиев бил подложен незабавно на операция. По случая е образувано следствие за незаконно притежаване на оръжие, потвърдиха вчера за инцидента от Варненската военна прокуратура. Георгиев е роден на 2 декември 1967 година и в неделя щял да празнува рождения си ден, бил поканил и гости, научи "Монитор"
КРАСИМИР КРУМОВ
monitor.bg


Кутсузлия на годината

Няма да е лошо, ако преди да излязат на улицата, българските полицаи бъдат надлежно обучени да си служат с огнестрелното оръжие, което виси на кръста им.

Полицай от Нови пазар запази по чудо мъжествеността си, след като куршум пронизал слабините му, накъсал червата му и заседнал някъде в тялото. Според първоначална информация ставало дума за самопрострелване, а оръжието е било незаконно.

Историята на родната полиция едва ли помни по-голям резил от тоя, при който само един фатален изстрел разкри отчайващи истини за пълната неподготвеност на служителите й да изпълняват служебните си задължения. Защото какво друго, освен пълна неспособност за боравене с огнестрелно оръжие, представлява трагикомичният инцидент, при който кадрови полицай собственоръчно се превърна в жертва. Смайващата некадърност на 39-годишния Георги Георгиев от група "Охрана на обществения ред" в РПУ-Нови пазар е не само достойна да оглави новогодишна класация за кутсузлия на годината. Тя е, същевременно, и изправящо косите на обикновените граждани доказателство, че част от родните блюстители на реда могат във всеки момент да се превърнат от защитници в заплаха за телесната цялост на българина. И то по начин, който не само ще накърни нормалното функциониране на свещения му организъм, но, превръщайки го в посмешище на зевзеци, съседи и роднини, ще унищожи доброто му родово име до десето коляно.

Затова българската полиция следва да направи най-малко две неща. Първото е веднага след излекуването на схванатия в ръцете неин служител да го уволни, та никога повече да не дава повод на млади журналистки да се гаврят с полицейската чест. И второто - без бавене да се проверят уменията на всички български полицаи за използване на оръжие, а неспособните да се уволнят, преди да са успели да нанесат непоправими последици на службата и обществото.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.