The dark side: Ученик се простреля пред съучениците си  

06 декември, 2006

Ученик се простреля с газов пистолет в Плевен пред съучениците си. Това съобщи БТА, като се позова на областната полицейска дирекция. Инцидентът станал във вторник около 11.30 часа в Професионалната гимназия по механотехника.

В часа по химия 16-годишният Стилиян Николов извадил да покаже на съучениците си купения от него 9-милиметров газов пистолет, марка "Екол", който имал зареден с 6 газови патрона в пълнителя. Десетокласникът не знаел как се борави с оръжието и без да иска произвел изстрел, като се наранил в лявата ръка. Раната била повърхностна. В училището му оказали първа помощ. Пистолетът е иззет и се съхранява в Първо РПУ - Плевен. По случая работи инспектор от детска педагогическа стая при Първо РПУ - Плевен, уточниха от дирекцията. Стилиян си купил пистолета за 60 лева от магазин в района на Стоматологията. Стилиян твърди, че го купил със свои пари, спечелени от Еврофутбол, а родителите му научили след инцидента и може да му вземат компютъра за наказание. Според преподаватели в училището случаят ще бъде разгледан на учителски съвет и може да се предприеме като наказание преместване в друго учебно заведение.

06 декември 2006
News.dir.bg


...Оръжието му било продадено незаконно, защото ученикът не е навършил 16 г. Мъжът в оръжейния магазин в центъра на Плевен разбра, че съм малък. Той скъса фактурата, която тъкмо започна да пише, призна чистосърдечно хлапакът вчера...
...Стелиян извадил изпод чина пистолета от момчешко любопитство - да му се порадва. Гръмнал неочаквано, защото халостният патрон се оказал дефектен, убеден е той...
standartnews.com


Директорката вини търговците на оръжие

ПЛЕВЕН. Георги Христов, на когото са записали пистолета, е едно едро момче от Троянския Балкан и има вид на възрастен. В магазина го вписали в някакъв халваджийски тефтер и им взели парите, възмути се директорката на училището Любка Железарова. За мен са виновни именно търговците на оръжие, смята тя. Железарова бе видимо притеснена от даването на гласност на случая и уточни, че хлапака го чака последно предупреждение за изключване.
Момчето не е отличник, но не е и слаб ученик. Не е лошо дете, досега не е правил поразии, каза още тя. Родителите му бяха привикани за случая и искрено се ужасиха, изтъкна Железарова. Те нямали представа, че синът се въоръжава. Пистолетът му е прибран от полицията. Стелиян ще влезе и в списъка на инспектор от детската педагогическа стая на едно от управленията в града, казаха още униформените.
Евгени Горанов
standartnews.com


Кой е скъсал фактурата не знам, но приказките "патронът се оказал дефектен и гръмнал сам" са детски оправдания...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.