Метален детектор ще следи ученици за оръжие  

14 декември, 2006

На входа на строителната гимназия във Варна „Кольо Фичето" да бъде поставен метален детектор, който да проверява дали децата влизат с оръжие в класните стаи. Това е една от мерките, които регионалният инспекторат по образование предвижда, след като на 7 декември двама пияни ученици наръгаха с нож друго момче от училището. Пострадалият пък размаха пистолет с капси, от което стана ясно, че младежите масово носят оръжие.
Прокуратурата смята да обвини нападателите в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Престъплението предвижда до 3 г. затвор. В същото време все още не е ясно дали двамата ще бъдат изключени. Най-вероятно те ще продължат обучението си по индивидуална програма.
От инспектората по образование смятат да увеличат охранителите, които следят реда в училищата. Изненадващо обаче просветният директор в община Варна Коста Базитов заяви, че извънредни мерки не са необходими, тъй като побойниците са се напили извън училище, а школата не трябва да се превръщат в затвори.

Диян Божидаров
segabg.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.