The dark side: Циганинът, който простреля учениците, крие пистолета си  

08 април, 2006

Задържаният признал за престъплението, но разигравал полицията
15-годишният Симеон, който е ранен в корема, още е в критично състояние

22-годишният циганин Никола Юруков, който стреля по тримата ученици в столичния квартал "Фондови жилища", разиграва полицията като крие оръжието на престъплението, научи "Монитор".

Юруков беше задържан 15 часа след като откри огън със самоделния си пистолет по колата, в която се возели 14-годишният Симеон Андонов, Антоан Дилов на 15 г. и Евгени Коцев на 16 г. Трите момчета бяха ранени, а шофьорът, който по чудо останал невредим ги откарал в "Пирогов".

Както "Монитор" писа след задържането Никола Юруков признал за престъплението, разказал на полицаите, че спречкването между младежите в двора на 100 СОУ станало заради някакви дребни пари. При разпитите обаче двете Антоан и Евгени, които са в по-добро състояние и са в съзнание заявили, че не познават Никола Юруков и не са се карали с него. Има вероятност да е станала грешка, но факта, че ни разиграва за оръжието говори, че крие нещо, коментираха полицаи пред "Монитор". Първо циганинът посочи едно място, където е изхвърлил самоделния пистолет, после каза, че е на друго място и накрая, че го метнал в канал. Оръжието обаче не беше открито, явно знае, че ако не го намерим, по-трудно ще го уличим в престъплението, въпреки самопризнанията, допълниха още разследващи. За момента те разполагат само с откритите гилзи между блоковете 37 и 38 в столичния кв. "Фондови жилища", както и с куршумите извадени от телата на трите момчета.

Полицаите обаче са забранили на момчетата и на техните родители да коментират случая, докато не бъде изяснен. Най-малкото момче - 14-годишният Симеон Андонов все още е в много тежко състояние и животът му е в опасност, заяви пред "Монитор" директорът на "Пирогов" Спас Спасков. Той допълни, че другите двама младежи са добре и ще се оправят.
Междувременно прокуратурата е удължила ареста на Юруков и през почивните дни съдът трябва да реши дали той ще остане постоянно зад решетките.

Задържаният е криминално проявен и друг път е бил залавян от полицията за различни престъпления. Той е от село Левски, Пазарджишко и не е циганин, а помак, коментираха негови познати. В София Юрюков живеел на гости при роднини.
Милена Орозова
monitor.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.