Близо 230 броя огнестрелно оръжие иззе полицията през март  

12 април, 2006

Само за месец март органите на полицията в страната са иззели общо 229 броя огнестрелно оръжие, от които 109 - късо нарезно и 120 ловни пушки.

Отказано е издаването на разрешително за придобиване на огнестрелно оръжие на 61 лица, а на други 167 то е отнето.

Това показва статистиката на ДНСП след обобщаване на данните от полицейски проверки, разпоредени от министър Румен Петков.

Те са свързани със завишаване на контрола над обектите и лицата, извършващи дейности с огнестрелно оръжие и боеприпаси и подобряване на режима за издаване на разрешения за тях, съобщи пресцентърът на МВР.

news.bg


Режат всеки втори мераклия за оръжие

Само в Плевен, Пловдив и София има повече желаещи за пушкала

50% от варненците, които са искали издаване на разрешителни за придобиване и носене на оръжие са получили отказ от служба КОС на РДВР - Варна. Това показват данните за март, съобщиха от МВР.
През периода във варненската дирекция на вътрешните работи са приети 11 молби за законно притежаване на огнестрелно оръжие. Иззети са 3 пистолета и 3 пушки, след като е установено, че те са използват от хора, които нямат законно право на това.
Данните в национален мащаб показват, че само в Плевен, Пловдив и в София е имало повече желаещи за разрешителни за оръжие. РДВР - Варна, обаче е на второ място след СДВР и РДВР - Бургас, по отказите за издаването им.
През периода на територията на републиката са иззети 109 пистолета, 120 ловни пушки и на 61 души е отказано правото да притежават законно огнестрелно оръжие.
Калинка Пенчева
chernomore.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ Близо 230 броя огнестрелно оръжие иззе полицията през март

  • Анонимен
    23 април, 2006 15:38  

    Първо ти дават право да си купиш оръжие - законно, а след това, за да замажат очите на хората, че се борят с престъпността, изземват законното оръжие - браво!!!?Така престъпността наистина ще намалее!Да не бяхте давали оръжие на мутрите;а защо не се разреши свободно закупуването на оръжие - като в САЩ - така всеки ще може да си брани дома и имуществото сам, след като полицията е абдикирала от това си задължение.

  • Анонимен
    23 април, 2006 20:26  

    Абсолютно съм съгласен с предишното мнение. Не е реално търтеите да са въоръжени , а пчелите работнички не. В природата пчелата има жило ,а не търтея.

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.