Нов патрон Winchester BONDED PDX1 9 mm  

17 април, 2009

Tъй като през последно време ми минаха доста муниции през ръцете, започвам да разглеждам тук по-интересните от тях.

Новият патрон на Winchester от серията SUPREME ELITE, BONDED PDX1 +P 124gr. JHP е означен за "Персонална защита" и е създаден специално по изисквания и критерии на ФБР, които симулират реални ситуации. Куршумът е разработен за максимална терминална балистика и в момента е приет на въоръжение във ФБР, като стандартен патрон под калибър .40 S&W. За цивилния пазар куршумът се продава в калибри 9mm (9x19 Para), 40 Smith & Wesson, .45 ACP и .38 Special.

Технологията на Winchester за изработката на PDX1 е по-качествена от тази на конкурентите, поради факта, че медното покритие се нанася чрез електролиза, което не разрешава на куршума да се фрагментира, както повечето известни Hollow point . Това от своя страна осигурява по-надеждно преминаване през бариери, като стъкло или дреха. При навлизане в тъканта предната част на куршума отваря шест сегмента, които увеличават фронталната площ на куршума 1.5 пъти, отдавайки по-бързо енергията си.

Ъгълът на скосяване на куршума е направен специално с идеята да бъде използван безпроблемно в повечето модерни самозарядни пистолети, а гилзата е покрита с никел, за да осигури лесно плъзгане в патронника и изхвърляне след изстрел.

Зарядът е +Р, което осигурява приблизителна енергия на куршума от 330J на около 50м.

Каталожните означения на новият патрон са както следва:
S9MMPDB 9mm Luger +P 124g JHP Bonded
S9MMPDB1 9mm Luger 147g JHP Bonded
S40SWPDB 40 S&W 165g JHP Bonded
S40SWPDB1 40 S&W 180g JHP Bonded
S45PDB 45 Auto 230g JHP Bonded
S38PDB 38 Special +P 130g JHP Bonded

PDX1 се продава в кутии от по 20 броя и струва между $23 и $30, цена за която може да се купят около 150 обикновенни патрона за стрелба по мишени.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.