Sig Sauer P250 - тактически пистолет на 2009  

23 април, 2009

Списанието American Rifleman обяви пистолета Sig Sauer P250 за "Тактически пистолет на годината". Един от редакторите на списанието - Уили Клап (Wiley Clapp) обяви възможността да се комбинират калибри, цеви и рами за различни размери, като се запазва един основен, най-общо казано - ударно-спусков механизъм, за революционна и каза, че това е може би най-добрият дизайн в сегашно време. Възможността да приема цеви с дължина от 3.1" до 4.7", калибри - 9 mm, .357Sig, .40S&W и .45ACP и пълнители с капацитет до 20 патрона (в 9 mmPara) прави системата изключително гъвкава и без еквивалент от другите производители.
Аз бих наклонил плоскостта и в друга посока - далновидните собственици на Sig Sauer може би бързат да си осигурят една бъдеща продаваемост за сметка на страха от ограничаване на оръжията след поредният демократичен президент на САЩ. Тъй като само металният модул със спусъка носи серийният номер на оръжието, един собственик би имал свободата да стреля с различни по компановка и калибър оръжия, като притежава обаче напълно легално само един пистолет.
Както и да е, системата е уникална с дизайна си, с "мекият" за ДА спусък, с възможността да бъде модифицирана и с отсъствието на усложнения като декокър и външен предпазител. Наградата е абсолютно заслужено признание и нека да честитим на всички щастливи собственици!

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.