Бонд загива без “Валтер П-22”  

08 април, 2009

Джеймс Бонд е обречен без своя "Валтер П-22". Освен ако сценаристите не измислят някакво друго чудо, разбира се. Но защо да фантазират, когато оръжието съществува и не е някакво суперскъпо бижу, каквито са повечето играчки на екшън героя.
"Валтер П-22" тежи само 430 г. и струва по-малко от 600 лв. Но качеството му е невероятно високо. В по-едрите ръце оръжието може да изглежда малко, но това е само на пръв поглед. С помощта на специална приставка дръжката се удължава и ръкохватката може да стане точно по мярка на стрелящия.
Най-голямото предимство на немското бижу е, че с него възможността да произведете случаен изстрел е сведена до минимум. Пистолетът е снабден с няколко предпазни устройства. Има автоматична блокировка на ударника, която напълно го обезопасява при падане или случаен удар. След изваждане на пълнителя, дори при наличие на патрон в цевта, оръжието не може да гръмне. Има и оригинално заключващо устройство, което го блокира напълно. Върхът на сладоледа е специален ключ за пистолета, който го обезопасява на 100%.


Тука аз, като един същински MythBuster, ще изясня, че Джеймс Бонд никога не е използвал Walther P22, за разлика от биг-брадъра му, армейския P99, който ползва понякога напоследък. Справка:
List_of_James_Bond_firearms

Повече за Walther P22 от pishtov.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.