Фенер брани дами от бандити  

02 април, 2009

Спокойно, дами! Вече без страх може да се прибирате вечер. Можете и колкото искате да бягате за здраве в парка по тъмно. Нужно е само да носите повечко светлина със себе си. Тоест, да държите в чантата или да закачите на кръста си вълшебния фенер Brite-Strike от серията Protector. Реши ли някой извратен тип или наркоман да ви нападне, трябва само да натиснете едно копче на прожектора. Супермощен лъч от 80 лумена буквално ще ослепи и дезориентира атакуващия поне за няколко минути. Ако и това не помогне, натискате второто копче - на сирената. Звуковият сигнал от 130 децибела не само че ще парализира маниака, но и ще извика помощ. Комбинацията от светлина и звук е толкова зашеметяваща, че няма как нападателят да се свести и да реализира коварния си замисъл. Само трябва да запазите спокойствие и хладнокръвно да натиснете копчетата. Но не забравяйте преди това да насочите фенера към нападателя, разбира се.

А сега няколко практически съвета по боравене с фенера:
Първо, силата на светлината може да се регулира на две степени - нормална и екстремна.
Второ, екстремната степен трябва да се използва за кратко, защото бързо изтощава батериите.
Трето, ако и з двата бутона все пак не успеете да неутрализирате нападателя, използвайте фенера като палка. Достатъчен е един точен удар в областта на главата и ситуацията е овладяна.
При нормален режим новите фенери могат да светят от 2 до 4 часа. Те използват само две литиеви батерии и специални диоди, които заменят крушките с различни видови жички. Диодите имат изключително дълъг живот и харчат 5 пъти по-малко енергия от обикновените крушки.
Не се притеснявайте, ако изпуснете прожектора във вода или мокър сняг.
Не се косете и ако той падне върху асфалта или бетона. Конструкцията му гарантира висока водоустойчивост и здравина. Корпусът на фенера е изработен от специална алуминиева сплав, широко използвана в самолетостроенето. С този тип прожектори, но с много по-мощни батерии, са снабдени елитните американски полицейски служители от SWAT. Свръхярката светлина от 198 лумена, която излъчват, е в състояние не само да извади от строя агресора, но и буквално да го побърка.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.