Забраняват газовите пистолети в Кърджали  

25 ноември, 2008

Носенето на газови пистолети ще бъде забранено във всички видове заведения за хранене и развлечения, компютърни клубове, стадиони, спортни зали, общински пазари, училища и здравни заведения на територията на община Кърджали.
Предложението е направено от кмета на града Хасан Азис и ще бъде гласувано в общинския съвет в четвъртък.
Според общинари първоначалният мотив за забраната бил охранителите на дискотеки да могат да проверяват клиентите дали носят оръжие и ако е така, да не ги допускат вътре. Сега, по думи на секретаря на общината Сезгин Бекир, служителите на реда нямат право да изземват законно носените газови пистолети в нощни заведения, където лесно биха могли да възникнат инциденти. Общината се задействала, след като получила сигнал от районната прокуратура.
Ако забраната бъде нарушена и някой продължи да носи оръжие на обществени места, ще му бъде съставен акт за административно нарушение и ще трябва да изплати санкция в размер от 50 до 300 лв.
В настоящия момент всеки би могъл да си купи свободно газов пистолет в специализираните магазини, но ако забраната на общината влезе в сила, на практика му се забранява да отиде на каквото и да било обществено място с него, освен ако не иска да получи солената глоба.
От друга страна, не е ясно кой точно ще проверява дали гражданите ходят въоръжени на пазар, коментираха местни общински съветници.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.