Пистолети под наем  

23 февруари, 2007

Пистолети могат да се наемат в Лондон за 250 паунда на нощ, разкрива вестник "Ивнинг стандард". Банди от тийнейджъри ги носят за да демонстрират сила или да плашат жетвите на обири.

Цената нараства двойно, ако с пистолета е стреляно. Достъпността на огнестрелни оръжия в столицата стана ясна, след като за последните две седмици в южен Лондон бяха застреляни трима младежи.

Днес специални полицейски сили бяха разположени в южните квартали на града. Те спират и проверяват за оръжие подозрителни лица. Според "Ивнинг стандард" обаче, оръжията са широко разпространени в цял Лондон и за полицията ще бъде трудно да се справи с въоръжените престъпни банди.

18 годишен бандит казал на репортер на вестника, че за часове може да се снабди с автомат "Узи" или "Калашников". Те са с цена между 800 и 4 000 паунда. Пистолетите са още по-достъпни,те могат да се намерят и за 50 паунда.

Много от лондонските бандити обаче предпочитат да използват оръжия под наем. Така те намаляват риска да бъдат заловени с незаконно притежаван пистолет или автомат.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.