Застреляха крадец при опит за кражба в столицата  

06 февруари, 2007

25-годишен мъж беше застрелян при опит за кражба в апартамент в София през изминалата нощ. Убитият мъж заедно с негов съучастник са се опитали да оберат ателие, намиращо се на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Васил Левски".

По-късно гражданин е съобщил за намерен на улицата мъж в безпомощно състояние. Пристигналият медицински екип откарал ранения в Института "Пирогов", където пациентът е починал от рана в гърдите.

След съобщението за инцидента към района веднага са изпратени полицейски групи, районът е заграден. Веднага е установена самоличността на простреляния наркозависим столичанин, познат на органите на реда с криминални прояви. Установено е също, че двамата не за първи път нападат жилището и вчера са очаквали "успешен" удар.

При наближаването им двамата са забелязани от живущ на партера, който предупредил обитателите. Като изкачили петия етаж, там ги очаквал един от собствениците с газов пистолет. При опит да побягнат единият е ранен с газов пистолет.

След бързите действия на полицията съмишленикът на застреляния /22 г./ е доведен в Пето РПУ и е задържан за 24 часа. Също толкова време в РПУ ще остане и стрелецът. Образувана преписка, продължава изясняването на случая.

Браво на стрелеца! Защитил е законното си право за неприкосновена частна собственост и е освободил обществото от един бандит.

Изпрати публикацията по електронната поща


4 коментара: to “ Застреляха крадец при опит за кражба в столицата

  • Анонимен
    07 февруари, 2007 11:28  

    Повечето новинарски агенции твърдят, че стрелеца е използвал газово оръжие. Но в същото време крадеца умира от рана в гърдите, което е мнооого странно...
    Според мене вариянтите са 2:
    1. Грешна информация: стресеца е използвал КНО, да се надяваме законно.
    2. Преработено газово оръжие. Стрелеца може да бъде осъден на доста години затвор.

  • Nasko Hristov
    07 февруари, 2007 14:13  

    Доколкото разбрах е стрелял при самозащита с Волтран - газов пистолет със стоп-патрон.

  • Анонимен
    07 февруари, 2007 16:05  

    Ами значи е незаконно преработено газово оръжие. Освен ако няма връзки, сега сигурно доста ще пострада.
    Чудя се не е ли могъл в тази ситуация да се защити и с нормално газово оръжие. Няколко PV патрона може би са щели да са достатъчно...

  • Анонимен
    07 февруари, 2007 17:03  

    Някои газови боеприпаси не действат на пияни и дрогирани.Просто от алкохола и дрогата чувствата им се претъпяват.Пък може да неутрализират действието на газа

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.