“Монитор” в Топ 15 на турнира с пистолети  

04 февруари, 2007

Обновеният на 90 процента отбор на "Монитор" влезе сред първите 15 на турнира по спортна стрелба с пистолет "VIP Попадение", организиран от охранителната фирма "VIP Security" и стрелкови клуб "Левски". Само с две тренировки той събра 194 точки, с които зае 15-ото място от 25-те участвали тима на столичните медии. Това класиране е явно отстъпление от миналогодишните позиции, когато стрелците ни бяха 6-и с 220 г. от 27-те участници, но новите попълнения показаха обещаващи резултати. Затова пък натрупалият опит отбор на в. "Телеграф", воден от своя главен редактор Петьо Блъсков - младши, дръпна пред "Монитор" и стана 14-и със 197 т. Третият вестник на пресгрупа "Монитор" - "Политика", дебютира без никаква подготовка на олимпийския принцип и събра 96 т.
Във "VIP" групата на индивидуалния турнир спечели очаквано Румяна Тонева от "24 часа" с 96 т. от 100 възможни. В "Б"-дивизията пък първото място зае Антон Хариев от ВТК с 89 точки. Участниците подкрепиха каузата на българските медици в Либия, като се състезаваха с фланелки, но които беше щампована лентичката с надпис "Не сте сами!".
Наградите на победителите раздадоха управителят на "VIP Security" Атанас Симеонов, двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, Стоян Хранов, председател на ОСК "Левски" и Бранимира Цветанова, президент на стрелковия клуб "Левски". Големият приз в индивдуалното класиране за "VIP" групата беше аудио система, а за другата група - "I POD".
Миналогодишният победител Дейвид Славчев, Атанас Симеонов и други специалисти стреляха по "веселите" мишени с образите на Осама Бин Ладен, Жокера от филма "Батман" и Дарт Сид от "Междузвездни войни".
Състезанието започна с шведска маса, отрупана с меню за закуска - кифлички, сандвичи и плодове и завърши със здрав коктейл. Резултатите от последния ще станат ясни едва днес, за разлика от тези в стрелбата, които бяха изчислени веднага от спеца по компютри и психолог на националния стрелкови отбор д-р Димитър Тодоров.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.